Over ons

Ruben Gresel verwelkomt je als trotse eigenaar van Het Perron. Na heel wat jaren ervaring in de horeca wist hij het zeker: ‘Ik wil een eigen zaak”.

Hij twijfelde daarom geen seconde toen de optie zich voordeed om voormalig ‘Perron Peet’ zijn eigen te maken.

“De leuke locatie midden in de natuur sprak mij enorm aan. Je hebt hier veel gezellige aanloop en vaste klanten.”

Samen met zijn team staat hij voor je klaar!

De omgeving

Voor de lekkerste broodjes en taarten kom je naar Het Perron. Je kunt ons bereiken per fiets, auto en trein. Of per paard als je dat wilt. Zin in iets actiefs na de koffie of lunch? Pak een OV fiets en ga een middag minigolfen in Lage Vuursche of naar het klimbos in Hooge Vuursche.

Vanuit onze koffie/lunchroom starten ook een aantal prachtige wandelroutes over de hei of door de bossen.

Kijk voor meer informatie op de website van NS of wandelnet.

Historie

Het Perron is een koffie/lunchroom gevestigd in het omgebouwde stationsgebouwtje van Hollandsche Rading.

Station Hollandsche Rading is in 1885 in gebruik genomen en is gelegen op het baanvak Hilversum-Utrecht. Dit traject is bekend om zijn betonnen gotische bogen. Het baanvak Hilversum-Utrecht stamt uit 1874.

Door het uitbreken van de Frans-Duitse oorlog, in 1870, is de prijs van metaal tot ongekende hoogte gestegen en besloot men om de bogen van beton te maken. Deze betonnen portalen zijn in 2001 resp. 2002 door de rijksdienst voor monumentenzorg ingeschreven op de lijst van monumenten.

Het station heeft tot op heden 2 stationsgebouwtjes gekend. Het eerste gebouw deed dienst tot 1987. Het huidige gebouw, ontworpen door Ing. Paul A.M.J. Corbey, werd op 25 september 1987 in gebruik genomen. Lunchroom Peet was sinds 7 juni 2010 in het gebouwtje gevestigd.

Leveranciers

Het Perron werkt alleen samen met de beste leveranciers. Onze lekkere koffie wordt gezet met Peeze fairtrade koffiebonen. Onze carpaccio, grillworst, osseworst, rosbief en filet american komen van de bekende Slagerij Chateau Briand uit Hilversum. Het beste vlees van ’t Gooi. De speciaalbiertjes worden bij ons gebracht door de Gooimeer Brouwerij uit Huizen. Kom jij alle lekkere smaken proeven?